Ενόσω οι αμερικανικές εκλογές εξελίσσονται σε μάχη στήθος με στήθος για Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, τρεις άνδρες και μία γυναίκα φέρονται να έχουν τραυματιστεί, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από επεισόδιο που έλαβε χώρα κάποια τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Τα θύματα ισχυρίστηκαν ότι οι δράστες ήταν διαδηλωτές του Black Lives Matter. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Ο ανταποκριτής NBC News Washington ανέφερε ότι η αστυνομία του είπε πως τα θύματα σχετίζονται με την ακροδεξιά οργάνωση «Proud Boys» που δημιουργήθηκε το 2016 και στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαδηλωτές οπλισμένοι με τουφέκια έκαψαν αμερικανικές σημαίες και διαδήλωσαν, χωρίς βία παρά τη μετεκλογική σύγχυση, στους δρόμους του Πόρτλαντ, στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπήρχαν φόβοι για ένοπλες αντιπαραθέσεις στον φιλελεύθερο θύλακα που βρίσκεται στο Όρεγκον έπειτα από μήνες τεταμένων διαδηλώσεων ανάμεσα σε ακροαριστερούς ακτιβιστές, πολιτοφυλακές της ακροδεξιάς και την ομοσπονδιακή αστυνομία

Αφού ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την επανεκλογή του απέναντι στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, και ενώ πολιτείες-κλειδιά δεν είχαν ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, μαχητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Πόρτλαντ, επίκεντρο των πολύ τεταμένων αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που είχαν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή: politisonline.com