Αυξημένη είναι το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Κηφισού αναχωρούν ήδη γεμάτα, καθώς οι ετεροδημότες ταξιδεύουν στον τόπο καταγωγής τους για να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΛ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 20 δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 300 δρομολόγια, ενώ σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο ο ημερήσιος αριθμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση το επόμενο διήμερο θα είναι ίδια με αυτή των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Εκλογές: Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων αναχωρούν γεμάτα. Οι επιβάτες μέχρι στιγμής είναι κυρίως τουρίστες, καθώς η έξοδος των ετεροδημοτών αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα της Παρασκευής αλλά και όλη την ημέρα του Σαββάτου. Πάντως, από σήμερα το πρωί αναχωρούν και ετεροδημότες οι οποίοι εκτός από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επιθυμούν να χαλαρώσουν για λίγες ημέρες στον τόπο καταγωγής τους.

Χθες Πέμπτη, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν συνολικά 28 πλοία:

17 πλοία για Αιγαίο και Κρήτη
11 για τον Αργοσαρωνικό
Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Δωρεάν η διέλευση από τα διόδια

Στο μεταξύ, ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων, θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ως εξής:

Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης δικαστικού αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Πηγή: politisonline.com