Στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και στο άνοιγμα δραστηριοτήτων -όπως του λιανεμπορίου- με αυστηρούς βέβαια κανόνες, στοχεύει η κυβέρνηση, εφόσον βέβαια η επιδημιολογική κατάσταση το επιτρέψει, όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κυρία Πελώνη είπε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία (με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια). «Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν “ανάσες” στην κοινωνία και να επιτραπούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακινήσεις από νομό σε νομό

Παράλληλα η κυρία Πελώνη, αναφερόμενη στις διαδημοτικές μετακινήσεις και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά και στην επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας, είπε πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές. Για το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε πως θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, συστήνοντας λίγο υπομονή για την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Πηγή: politisonline.com