Στην αποκάλυψη, ότι στην Ελλάδα, φτάσαμε ξανά σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κρούοντας έτσι τον «κώδωνα του κινδύνου» και καταδεικνύοντας με σαφήνεια την σοβαρότητα της κατάστασης.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση να τηρούμε τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος ΕΟΔΥ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ από τα Σεπόλια, όπου πραγματοποιούνται rapid tests σε πολίτες.

Παναγιώτης Αρκουμανέας

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, τα κρούσματα μέχρι αυτή την ώρα σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, έχουν ήδη ξεπεράσει τα 1.200.

Σαρηγιάννης: Ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και 2.000 κρουσμάτων την ημέρα

Την ίδια ώρα, ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα περί τα μέσα Μαρτίου, με το σύστημα υγείας να πιέζεται σε αυτό το χρονικό σημείο σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών, άφησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό.

Π. Αρκουμανέας: Πιθανόν τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown ακόμα

Νωρίτερα πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είχε τονίσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown, διευκρινίζοντας ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο» και πως «τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά».

Όπως συμπλήρωσε τα δεδομένα εξετάζονται μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα». «Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη», ξεκαθάρισε συγκεκριμένα ο κ. Ταραντίλης.

Πηγή: politisonline.com