Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για το θάνατο 77χρονου άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, η οποία διεπράχθη μάλιστα από τον 62χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν ο 76χρονος ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, κατέληξε ξαφνικά και ενώ μάλιστα η υγεία του, είχε παρουσιάσει προηγουμένως βελτίωση.

Το μηχάνημα του 76χρονου ασθενούς βρέθηκε ότι είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και οι υποψίες αμέσως στράφηκαν στον 62χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος δράστης μετακίνησε τη μάσκα του θύματος και αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων!

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Όμως παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 77χρονο άνδρα.

Έντρομοι διαπίστωσαν δε, ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα! Αυτό που τους έκανε εντύπωση μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Από το πρωί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στελέχη της Ασφάλειας και της Σήμανσης βρίσκονται στο νοσοκομείο και διεξάγουν εξονυχιστικό έλεγχο. Τα δύο σενάρια που ερευνώνται είναι αυτό του τεχνικού προβλήματος, αλλά και εκείνο που πραγματικά σοκάρει: Της εγκληματικής ανθρώπινης παρέμβασης.

Πηγή: politisonline.com