Παρουσία πλήθους κόσμου, ιερωμένων, πολιτικών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

Η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου επί της οδού Φίλωνος 45 που θα στεγάσει το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Πειραιώς αποτελεί πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά. Το νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, είναι συνολικής επιφάνειας 1.500 τμ και θα στεγάζει πλέον όλες τις υπηρεσίες της Μητρόπολης Πειραιά, με πολύ εύκολη πρόσβαση για όλους.

egkainia_piraeus_7
Η Αθανασία Μαρινάκη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκοψαν την κορδέλα στα εγκαίνια

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 11.30 το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευλόγησε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ που τέλεσε και τον αγιασμό, ενώ το «παρών» έδωσαν και δεκάδες αρχιερείς από όλη την Ελλάδα.

egkainia_44
Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου
egkainia_kosmos

Ο Αρχιεπίσκοπος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συνέπειες των κάθε λογής κρίσεων, με ειδική αναφορά στα φαινόμενα παρακμής, τα οποία εντοπίζονται σε όλους τους χώρους. Επίσης τόνισε πως η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της εποχής είναι η σύμπραξη της Εκκλησίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία, ευχαριστώντας δημόσια τους λίγους αλλά εκλεκτούς οικονομικά ισχυρούς και τους πολλούς απλούς πιστούς, που στηρίζουν καθημερινά το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκ μέρους του κ. Μαρινάκη απηύθυνε χαιρετισμό, εμφανώς συγκινημένη,  η σύζυγός του κυρία  Αθανασία Μαρινάκη και αναφέρθηκε  στη μεγάλη χαρά της οικογένειάς της, που τους δόθηκε η ευκαιρία για ακόμη μια φορά, να συντελέσουν καθοριστικά σε ένα ιστορικό έργο για την εκκλησία του Πειραιά.

egkainia_piraeus_2

«Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε την πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειρειώς κ. Σεραφείμ να ανακαινίσει και να διαμορφώσει εξ’ ολοκλήρου το κτίριο δημιουργώντας έτσι έναν μικρό “πυρήνα” αγάπης» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά, Δημήτρης Αλφιέρης.

egkainia_piraeus_4
egkainia_piraeus_5

Η Αθανασία Μαρινάκη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκοψαν την κορδέλα, ενώ στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το κτίριο. «Οι προσφορές του στην πόλη ήταν τεράστιες, οπότε δικαιωματικά του αξίζει να βρίσκεται σε αυτό εδώ το κτίριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλφιέρης.

egkainia_piraeus_6
egkainia_2
egkainia_3
Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Πηγή: politisonline.com