Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, ο Γιάννης Σ. Χόντος, ένας από τους πέντε συνιδρυτές των καταστημάτων Hondos Center με καταγωγή από τα Άγραφα Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Σ. Χόντος έχασε την μάχη με τον καρκίνο, την οποία έδινε εδώ και δύο χρόνια.

Ο Γιάννης Χόντος έχασε πριν από λίγα χρόνια  τη σύζυγό του για τον ίδιο λόγο.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 3:00 το μεσημέρι, στα Άγραφα Ευρυτανίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Το success story της οικογένεια Χόντος

Πριν μισό περίπου αιώνα, τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του Σωτήρη Χόντου, με ένα δισάκι στον ώμο και τις ευχές των συγχωριανών τους, εγκαταλείπουν τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) με προορισμό την Αθήνα.

Η επιτυχία του σήματος Hοndos

Σήμερα, το δίκτυο των καταστημάτων Hondos, μαζί με τα franchise, ξεπερνά τα 70 καταστήματα, έχοντας στο τιμόνι της επιχείρησης τον Νίκο Χόντο από τη θέση του προέδρου. Μαζί με τα αδέλφια του Νίκο, Γιώργο, Κώστα και Αργύρη, ο Γιάννης Χόντος ξεκίνησε από το χωριό σε νεαρή ηλικία καταφέρνοντας όλοι μαζί να γράψουν ιστορία στο χώρο των καλλυντικών και της λιανικής και να περάσουν στο υποσυνείδητο των Ελλήνων καταναλωτών το σλόγκαν, «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά!».

Από το περίπτερο καλλυντικών σε μία από τις πιο γνωστές αλυσίδες της Ελλάδας

Στην πρωτεύουσα, τα πέντε αδέρφια, οι Νίκος, Γιώργος, Αργύρης, Γιάννης και Κώστας Χόντος, δεν θα αργήσουν να αντιληφθούν ότι έχουν κλίση στο εμπόριο. Ξεκινούν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διαθέτουν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Αργότερα, «αναβαθμίζονται» καθώς αναλαμβάνουν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου. Η εταιρεία έχει ιδρυθεί το 1967 και το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Ομήρου.

Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν και η απόφαση της επέκτασης μέσω franchise, χάρη στην οποία η επωνυμία Hondos Center θα αποκτούσε ευρεία αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η επιτυχία είναι άμεση, καθώς οι Ελληνίδες βρίσκουν στο κατάστημα της Ομήρου το «σύμμαχό» τους στη γυναικεία περιποίηση.

Με σλόγκαν το «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά» και με σκληρή προσωπική δουλειά και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, οι αφοί Χόντου καταφέρνουν να ανοίξουν το ένα κατάστημα μετά από το άλλο και να γιγαντώσουν την εταιρεία.

Η αγάπη του για τα Άγραφα

Όλα τα αδέλφια Χόντου αγαπάνε τον τόπο τους, τα Άγραφα Ευρυτανίας, έχοντας μάλιστα συνειδητή επιλογή να δίνουν προτεραιότητα σε προσλήψεις ατόμων με καταγωγή από τα μέρη τους, όμως ο Γιάννης, ήταν εκείνος που ίσως να είχε αφήσει περισσότερο από όλους, τη «βούλα» του στα Άγραφα. Εκεί, διέθετε σπίτια και περιβόλια, ενώ υπάρχει και ένα οστεοφυλάκιο, που δώρισε με δική του πρωτοβουλία. Μαζί με τα αδέλφια του έφτιαξε επίσης τις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Η συμβολή του στην τοπική κοινωνία δεν περιοριζόταν μόνο σε αυτά, καθώς για το κοινωνικό έργο του ίδιου και της οικογένειας Χόντου, όλοι οι συντοπίτες τους μιλούν με θαυμασμό.

Πηγή: politisonline.com