Δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard, αποκαλύπτει την αιφνίδια έρευνα και με επιβεβαίωση από το γραφείο του υπουργού Υγείας του Βελγίου Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Επιθεώρηση διενήργησε στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο, κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων, όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα De Standaard, ενώ επισημαίνει, πως το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας του Βελγίου Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, “έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα”, λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το άρθρο, μετά την αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε κατόπιν αιτήματος της Κομισιόν, πρόκειται να συνταχθεί έκθεση το συντομότερο δυνατόν,  αν και μπορεί βέβαια να απαιτηθούν «μερικές ημέρες», ώστε να συνταχθεί η εν λόγω έκθεση.Πηγή: politisonline.com