Οι πιο γνωστές αιτίες που συνήθως ευθύνονται για το κουρασμένο βλέμμα και τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι η φθορά του χρόνου, οι ορμονικές μεταβολές (κατά την έναρξη και τη διακοπή της έμμηνης ρύσης ή κατά την εγκυμοσύνη), οι παρασπονδίες στον τρόπο ζωής, αλλά και κάποιες λανθασμένες καθημερινές συνήθειές σου όπως ο καθαρισμός της περιοχής των ματιών με βίαιες κινήσεις.

Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε σακούλες εκ γενετής ή εξαιτίας παθολογικών καταστάσεων, π.χ., δερματίτιδα, αλλεργίες, θυρεοειδοπάθεια, οι οποίες διορθώνονται μόνο με βλεφαροπλαστική από πλαστικό χειρουργό.

Τι μπορείς να κάνεις για τις σακούλες κάτω από τα μάτια; Εάν οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι… προϊόν ξενυχτιού, τοποθετήστε λεπτές φέτες παγωμένου αγγουριού στην κοιλότητα των ματιών. Το νερό που περιέχει το αγγούρι θα βοηθήσει.

Χρήση κρέμας χωρίς άρωμα

Σε μια συστηματικότερη προσπάθειά σας να μειώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, οφείλετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρωί και βράδυ, κρέμες χωρίς άρωμα, έτσι ώστε να αποτρέψετε την πρόκληση ερεθισμών. Τα κύρια φυσικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις σε τέτοιου είδους προϊόντα φροντίδας είναι η ευφράζια (καταπραϋντικό βότανο που αποτελεί εδώ και αιώνες τη μοναδική πρώτη ύλη για οφθαλμολογικά διαλύματα), η αλόη βέρα και η αλλαντοΐνη.

Απαλό ντεμακιγιάζ

Ταυτόχρονα, μάθετε να αποφεύγετε το τρίψιμο και το τράβηγμα της επιδερμίδας σας στην περιοχή. Για παράδειγμα, τα προϊόντα ντεμακιγιάζ έχουν την ικανότητα να αφαιρούν το μακιγιάζ χωρίς να χρειαστεί να κάνετε εσείς βίαιες κινήσεις. Απλώς ακουμπήστε για λίγα δευτερόλεπτα την ειδική ροδέλα ντεμακιγάζ, εμποτισμένη με το γαλάκτωμα καθαρισμού, πάνω στα βλέφαρα και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις και χωρίς καθόλου τρίψιμο αφαιρέστε το μακιγιάζ.

Έξτρα tip:

Μια απλή συνταγή για να απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι το αυτο-μασάζ. Χρησιμοποιήστε το δείκτη και το μέσο για να το κάνεις απαλά. Ξεκινήστε με ταμποναριστές κινήσεις από την εσωτερική γωνία κοντά στη μύτη με κατεύθυνση προς την εξωτερική. Συνεχίστε κυκλικά προς το επάνω βλέφαρο επανερχόμενη με τον ίδιο αργό ρυθμό στη σημείο απ’ όπου ξεκινήσατε. Επαναλάβετε καθημερινά την ίδια διαδικασία δέκα φορές σε κάθε μάτι.

Πώς μπορείτε να τις κρύψετε;

Κάντε το βλέμμα σας πιο ανάλαφρο χρησιμοποιώντας ένα κονσίλερ σε απόχρωση έναν τόνο πιο ανοιχτό από αυτόν της επιδερμίδας σας. Θα δείχνετε αμέσως πιο ξεκούραστη και το βλέμμα σας θα είναι πιο φωτεινό.

Πηγή: shape.gr

Πηγή: politisonline.com