Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η οικονομική κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση τώρα για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που αγωνίζονται να επιβιώσουν, εκφράζοντας παράλληλα παράλληλα και μια ανησυχητική εκτίμηση για τους θανάτους λόγω κορωνοϊού στη χώρα.

Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει «αποφασιστικά» για να στηρίξει τους Αμερικανούς που «μετά βίας τα βγάζουν πέρα», τόνισε, παρουσιάζοντας το σχέδιο οικονομικής ανακούφισης από τις συνέπειες της πανδημίας. Σύμφωνα, αυτό το σχέδιο, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, στηρίζεται από τις επιχειρήσεις, τον κόσμο της εργασίας, τη Γουόλ Στριτ και τις τοπικές κοινότητες.

«Μεγάλο μέρος της Αμερικής υποφέρει. Ο ιός εξαπλώνεται. Οικογένειες πεινούν. Άνθρωποι κινδυνεύουν με έξωση. Οι απώλειες θέσεων εργασίας αυξάνονται και πάλι. Πρέπει να δράσουμε. Όπως και αν το δείτε, πρέπει να δράσουμε», συνέχισε, λίγο πριν υπογράψει μια σειρά από προεδρικά διατάγματα.

Τζο Μπάιντεν: Oι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την πορεία της πανδημίας 

«Αν δράσουμε τώρα, η οικονομία μας θα είναι ισχυρότερη, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», συμπλήρωσε. Μεταξύ άλλων, είπε ότι αναμένει από το υπουργείο Εργασίας να επιτρέψει σε ανέργους να απορρίπτουν δουλειές, εάν κινδυνεύουν να προσβληθούν από την Covid-19, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομά τους.

Ο νέος πρόεδρος σημείωσε ότι οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την πορεία της πανδημίας κατά τους επόμενους μήνες, προβλέποντας ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 600.000 στις ΗΠΑ. «Είμαστε στους 400.000 νεκρούς και θα αυξηθούν πολύ πάνω από τους 600.000», ανέφερε ο Μπάιντεν, ο οποίος αξίζει να επισημανθεί ότι   ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε διατυπώσει μια τόσο δυσοίωνη πρόβλεψη.

Πηγή: politisonline.com