Ανοιχτό το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει τελικά από τις 6 το απόγευμα και στην Αττική, άφησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Είναι κάτι που θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός.

Ερωτηθείς εξάλλου για το αν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα γενικό αυστηρό απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε, ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων, και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αχαΐα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο υπουργός.

«Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βραδύ. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά» σημείωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην συμπρωτεύουσα εντείνει εκ νέου τις ανησυχίες κυβέρνησης και επιστημόνων. Επιπλέον αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς έφτασε στην Θεσσαλονίκη η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Τι είπε αναφορικά με το πολύκροτο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας

«Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κανείς που να τολμά να κάνει καταλήψεις να ασκεί βία στα πανεπιστήμια και να πουλά ναρκωτικά» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊκής αναφορικά με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Αυτοί που αρνούνται την ίδρυση αυτού του σώματος δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν, εδώ και 50 χρόνια προβάλλουν την ατιμωρησία», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε επίσης, πως κανείς δεν είναι ευτυχής να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια και προχώρησε σε διαβεβαιώσεις, πως η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι μια δύναμη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χώρου.

Πηγή: politisonline.com