Η κόπωση των ανθρώπων είναι κατανοητή, ωστόσο πρέπει όλοι, να κάνουμε ένα τελευταίο κουράγιο, καθώς υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ, που δεν είναι μακριά, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος προέβλεψε πως ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες και πως το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. «Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί πια σχεδόν φυσιολογικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιάσει ηλικιωμένους και όλους τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Επομένως η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι πολύ μικρότερη», εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Όλα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο», διευκρίνισε και εξήγησε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει ότι αν κάποιος κολλήσει κορωνοϊό, ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δε θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

«Σαν πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος», τόνισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως η εναλλασσόμενη εφαρμογή μέτρων οφείλεται στη συμπεριφορά των πολιτών, η οποία αλλάζει τελείως τα δεδομένα.Πηγή: politisonline.com