Ένας 53χρονος από τη Λάρισα είναι ο νεκρός από το δυστύχημα με το λεωφορείο που έγινε χτες, Παρασκευή στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ η αδερφή του θύματος, δήλωσε: «Ο αδερφός μου ”έφυγε”. Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, αν είναι καλά για να επιστρέψει, και να έρθει στην Ελλάδα η σορός του αδερφού μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δράμα. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βοηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της», είπε.

Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι η νύφη της έχει ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. «Η νύφη μου ζει από θαύμα, θα θρηνούσα και τη νύφη μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρέσβη στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ, οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση μέχρι το μεσημέρι, ενώ άλλα δύο άτομα θα επιστρέψουν το απόγευμα.

Σύμφωνα με την κ. Γραμματά αυτή τη στιγμή 14 άνθρωποι είναι σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ξενοδοχεία.

«Όσοι είναι καλά στην υγεία τους θα αναχωρήσουν σύντομα αεροπορικώς», είπε.

Για τους τραυματίες ανέφερε ότι πλην τριών περιπτώσεων, για τους υπόλοιπους οι γιατροί εκτίμησαν ότι δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

Όπως είπε η κ. Γραμματά, κάποιοι θα πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα, για κάποιους άλλους θα χρειαστεί νοσηλεία 2-3 ημερών. Επίσης, δεν μπορούν να μετακινηθούν ακόμη όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους νοσηλευόμενους

Για τις τρεις περιπτώσεις οι γιατροί είπαν ότι χρήζουν προσοχής.

Η Ελληνίδα πρέσβης είπε ακόμη ότι η σύζυγος του θύματος δεν είναι στα βαριά περιστατικά. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ηλικιωμένοι στο πούλμαν, υπήρχαν κάποιοι νεαροί και οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών.

Πηγή: politisonline.com