Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στον Όλυμπο, καθώς δύο άνδρες που έκαναν ορειβασία έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στο Ξερολάκι.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, οι δύο άνδρες , ηλικίας 49 και 46 ετών, ήταν γιατροί και εργάζονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα θύματα του τραγικού συμβάντος. Τηλέμαχος Ζαφειρίδης (αριστερά) και Θεόδωρος Χατζόπουλος (δεξιά). (Φωτογραφίες: Larissanet.gr)

Πένθος στο Νοσοκομείο Λάρισας για τον χαμό των δύο γιατρών

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr, οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στον Όλυμπο ήταν ο αναισθησιολόγος Θεόδωρος Χατζόπουλος και ο παθολόγος Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, που εργάζονταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, στην πρώτη γραμμή, στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού . Οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Οι δύο άτυχοι ορειβάτες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Super Puma. Στο σημείο βρέθηκε και τρίτος ορειβάτης που ήταν μαζί τους και ειδοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».Πηγή: politisonline.com