Τις συνομιλίες που έκανε με άγνωστο, μέχρι στιγμής άτομο, αλλά σίγουρα λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 27χρονης Aναστάζια, και τις οποίες φρόντισε να διαγράψει αμέσως από το κινητό του τηλέφωνο, έχουν καταφέρει να εντοπίσουν οι αρχές ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Μπαγκλαντεσιανός, ενώ έχει σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα, ανταλλάσσει μηνύματα με κάποιον τα οποία μάλιστα φροντίζει να διαγράψει αμέσως από το κινητό του τηλέφωνο.

Οι αρχές όμως έχουν εντοπίσει τη διαδικασία αυτή και ήδη έχει δοθεί εντολή στα εγκληματολογικά εργαστήρια να κάνουν ανάκτηση των δεδομένων και να τους δώσουν πλήρη αναφορά για το τί μηνύματα ήταν αυτά, σε ποιον απευθύνονταν και για ποιο λόγο τα διέγραψε τη στιγμή που είχε σκοτώσει την 27χρονη και είχε πετάξει τη σορό της σε σημείο που πίστευε ότι δεν θα βρεθεί ποτέ.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα μηνύματα αυτά να έχουν σχέση με τη φυγή που προετοίμαζε από το νησί, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό ετοιμαζόταν να εξαφανιστεί και ήδη είχε βγάλει εισιτήρια για άλλη χώρα, ακριβώς την επομένη της δολοφονίας.

Αυτό είναι πολύ ουσιαστικό στοιχείο, καθώς δείχνει στις ανακριτικές αρχές ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ότι μεθοδικά και χωρίς ίχνος άγχους προετοίμαζε το επόμενο βήμα του ώστε να μη πέσει ποτέ στα χέρια των αρχών.

Την ίδια ώρα έμπειροι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, μπροστά στο «βουνό» των στοιχείων που εντόπισε η ανακρίτρια σερ βάρος του, να αλλάξει τακτική όταν εμφανιστεί εκ νέου μπροστά της και να μιλήσει ανοιχτά για τα όσα έκανε στην άτυχη κοπέλα.

Πηγή: politisonline.com