Ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata), κήρυξε η Ρωσία τον πρώτο γραμματέα της αλβανικής πρεσβείας στη Μόσχα, Ιονίντου Ντρόγκου, ως απάντηση σε ανάλογη απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, δίνοντάς του διορία 72 ωρών, για να εγκαταλείψει τη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η εν λόγω απόφαση εκ μέρους της ρωσικής πλευράς ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση της Αλβανίας να απελάσει από τη χώρα με ένα εντελώς «κατασκευασμένο πρόσχημα» τον πρώτο γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Σφοδρή επίθεση της Μόσχας κατά των Τιράνων

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Μόσχα θεωρεί την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη ως απόπειρα της Αλβανίας να κερδίσει πόντους και την υποστήριξη των αντιρωσικών δυνάμεων στη Δύση, υπό το φως της προεκλογικής εκστρατείας που άρχισε στη χώρα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, όπως είχε ανακοινώσει το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel στις 21 Ιανουαρίου, απελάθηκε επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.Πηγή: politisonline.com