Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η Interview, στο διάστημα 17 έως 22 Μαρτίου 2021, σε 1.105 άτομα για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση, δείχνει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι δυσαρεστημένη σε σχέση με την υγειονομική και οικονομική  κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεταιστις 15 μονάδες. Το 37% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ το 22% τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1% το ΚΚΕ 4,3% και το ΜεΡΑ25 3,5%. Οι αναποφάσιστοι αντιπροσωπεύουν το 12,1%.

Το 51% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του 24% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Δυσαρεστημένο το 62% σε σχέση με την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας

Σύμφωνα με την έρευνα, το 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση.Παράλληλα, οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%) ζητούν την άρση του lockdown πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει».

Σύμφωνα με τη γνώμη των πολιτών, πιο αποτελεσματικός στον τομέα ευθυνής του θεωρείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (7,6 στα 10) με τον υπουργό ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3). Στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Βασίλης Κικίλιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 7,2. Ακολουθούν ο Μάκης Βορίδης (6,5), ο Χρήστος Σταϊκούρας (6,3), ο Χάρης Θεοχάρης (6) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (5) και η Νίκη Κεραμέως (4,9).

Ι

Πηγή: politisonline.com