Σε μια σειρά από μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας, τα οποία αφορούν άμεσα χιλιάδες εργαζόμενους που επίσης πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, προχωρά άμεσα ο Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, πρόκειται για οικονομικές ελαφρύνσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, των οποίων αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία και συγκεκριμένα:

– Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)

– Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

– Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)

– Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%)

– Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω Covid-19.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ήδη την αναστολή μέχρι και τις 30/04/2021 της είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του COVID-19.

Μέχρι τις 30/4/2021 παρατείνονται επίσης οι προθεσμίες καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής αυτών με ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί. Κατά την καταβολή δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής (Μαρτίου έως Ιουνίου 2020) κ.α.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αθηναίων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τις επιχειρήσεις της πόλης που επλήγησαν, σε συνδυασμό πάντοτε με τις κεντρικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποτελεσματική στήριξή τους.

Πηγή: politisonline.com