Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τα ερωτήματα να παραμένουν ακόμη αναπάντητα.

Η Μαρίνα Λαμπρίδου που έχασε τον πατέρα της ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο ότι βρίσκονταν στο Βουτζά και αρχικά είδαν πυκνούς καπνούς που θεώρησαν ότι ήταν από την Κινέτα ενώ κάποια στιγμή άκουσε για φωτιά στο Νταού Πεντέλης. Τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία βοήθεια από πουθενά, «ούτε καμπάνες, ούτε πυροσβεστικό, ούτε τίποτα».

«Είχαμε πανικοβληθεί. Έπεσε το ρεύμα, οι καπνοί πύκνωναν. Καιγόταν το δίπλα και το πίσω οικόπεδο από εμάς. Κάποια στιγμή ο πατέρας μου βγήκε έξω. Έπαθε 60% θερμικά εγκαύματα (εσωτερικά και εξωτερικά) και κάποια στιγμή μπήκε μέσα και φώναζε “καίγομαι, πονάω”. Ο πατέρας μου έπεσε στην πισίνα για να σταματήσει να καίγεται», ανέφερε.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της αναφέρθηκε στην προσπάθεια να απομακρυνθούν από τον συγκεκριμένο χώρο λέγοντας ότι χειροκίνητα άνοιξαν το γκαράζ κι ότι ο πατέρας της πήρε το αυτοκίνητο.

«Την ώρα που φεύγαμε η φωτιά είχε μπει μέσα στο οικόπεδο μας. Πετάγονταν καύτρες. Μέχρι τη δεύτερη είσοδο του Βουτζά δεν υπήρχε τίποτα. Στη δεύτερη είσοδο είχε ένα περιπολικό το οποίο είχε κλείσει τη είσοδο. Με πολύ παρακαλετό μας πήγαν στο κέντρο υγείας και εκεί τον ρώτησαν αν είχε καεί από κατσαρόλα με νερό», συμπλήρωσε.

«Νιώθαμε πανικό και φόβο. Οι καύτρες έφευγαν από παντού. Μέχρι τη Μαραθώνος ζούσαμε πόλεμο. Από τους μαύρους καπνούς δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα. Ο πατέρας μου μεταφέρθηκε από το κέντρο υγείας στο ΚΑΤ. Στις 26 Ιουλίου κατέληξε μέσα στο ΚΑΤ» συνέχισε η κ. Λαμπρίδου.

«Τους ανθρώπους τους είχαν σε μια απλή αίθουσα. Ο πατέρας μου κατέληξε στις 8 το πρωί και το μάθαμε στις 2 το μεσημέρι. Η μητέρα μου από τη στεναχώρια της έφυγε από καρκίνο», ανέφερε.

Πηγή: politisonline.com