Αθώος ομόφωνα για τον βιασμό σε βάρος συναδέλφου του το 2008 κρίθηκε πριν λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ αντίθετα κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Οι δικαστές και οι ένορκοι επιβάτης ουσίας ακολούθησαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Στέλλας Στόγια. Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η μάχη για την αναγνώριση των ελαφρυντικών από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου μετά από δέκα μήνες αποδεικτικά διαδικασίας.

Η απόφαση απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με παρούσες τις καταγγέλλουσες αλλά και πολλούς ηθοποιούς που με τον τρόπο αυτό δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στα θύματα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τελική κρίση του δικαστηρίου για την ποινή του ηθοποιού και κυρίως ως προς τον ανασταλτικό ή μη αποτέλεσμα της έφεσης που θα του επιτρέψει να παραμείνει εκτός φυλακής.

Την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών για σύννομο βίο και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη ζήτησε μέσω της υπεράσπισης του ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή του.

“Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα” είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος προς τους δικαστές. Σε λίγη ώρα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του δικαστηρίου επί της αναγνώρισης ή μη ελαφρυντικών.

Πηγή: politisonline.com