Ο χρόνος για τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», μετράει πλέον αντίστροφα, καθώς μετά από μία μακράν και άκρως ενδιαφέρουσα διαδικασία, σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, είναι κατά πάσαν πιθανότατα, η ημέρα που το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο θέμα που αφορά στις αποκαλούμενες «αναστολές» στις εφέσεις των καταδικασθέντων, σε καθείρξεις για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες.

Έτσι, όπως εκτιμάται, η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις ως προς το αν και ποιοι από τους συγκατηγορουμένους του ισοβίτη πλέον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα οδηγηθούν μαζί του στην φυλακή.

Χρυσή Αυγή : Τις επόμενες ώρες η απόφαση του δικαστηρίου για τις φυλακίσεις - ΤΑ ΝΕΑ

Η σημερινή συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί οπότε και αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των αιτημάτων που έθεσε ο πρώην βουλευτής καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, σε χρόνο ωστόσο που δεν προβλέπεται καθώς έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής και των ποινών.

Όπως επισημαίνει η Τζούλη Βινιεράτου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αφού λυθεί το ζήτημα των αιτημάτων Κασιδιάρη ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις και τις φυλακές – Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Μεσσηνίας στην ώρα τους!

Κατόπιν αυτής της διασικασίας, εκτιμάται πως το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και η πρόεδρος θα ενημερώσει για τον χρόνο που θα απαιτηθεί.

Εφόσον η απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται αν όχι το μεσημέρι, τότε το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ.

Εάν ωστόσο το δικαστήριο χρειαστεί να διασκεφθεί για αρκετές ώρες, τότε μάλλον η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον  κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου.

Προβλέπεται ωστόσο, ότι αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα, αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.

 

Πηγή: politisonline.com