Τον θάνατο του αδελφού του, Ρόμπερτ, τον οποίο είχε επισκεφθεί  μία ημέρα πριν,  σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε συγκλονισμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Με βαριά καρδιά μοιράζομαι μαζί σας ότι ο υπέροχος αδελφός μου, ο Ρόμπερτ, πέθανε ειρηνικά απόψε. Δεν ήταν μόνο αδελφός μου, ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Θα μου λείψει πολύ, αλλά θα συναντηθούμε ξανά. Η μνήμη του θα ζήσει στην καρδιά μου για πάντα. Ρόμπερτ, σ ‘αγαπώ. Αναπαύσου εν ειρήνη», γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανακοίνωσή του.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2020/08/den-itan-mono-adelfos-mou-itan-o-kalyteros-filos-mou-i-thlipsi-tou-nt-trab-gia-ton-thanato-tou-adelfou-tou.jpg

Ο 71χρονος Ρόμπερτ Τραμπ, τρία χρόνια μικρότερος από τον 74χρονο πρόεδρο, ήταν στέλεχος επιχειρήσεων και είχε θέση αυξημένης ευθύνης στην οικογενειακή αυτοκρατορία ακινήτων, τον Οργανισμό Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε επισκεφθεί τον αδελφό του την Παρασκευή στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με σύμβουλό του, ο  πρόεδρος αναμένεται να παραστεί στην κηδεία.

Η αιτία του θανάτου του Ρόμπερτ Τραμπ δεν έχει γίνει γνωστή.

Πηγή: politisonline.com