Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, μέσω σημερινών της δηλώσεων αναφέρθηκε στην προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από την Ρωσική ομοσπονδία.

«Δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να αλλάξει τα διεθνή σύνορα χρησιμοποιώντας ωμή βία. Θα διασφαλίσουμε ότι θα χάσει αυτόν τον παράνομο πόλεμο», δήλωσε αρχικά η Τρας, συμπληρώνοντας πως «ο Πούτιν ενήργησε ακόμη μια φορά κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου με σαφή περιφρόνηση για τις ζωές των Ουκρανών πολιτών, του ουκρανικού λαού που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ουδέποτε θα αγνοήσει την κυρίαρχη θέληση αυτών των ανθρώπων και ουδέποτε θα δεχθεί τις περιφέρειες του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια ως οτιδήποτε άλλο εκτός από ουκρανικό έδαφος», τόνισε η Βρετανίδα αξιωματούχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβάλλοντας μέτρα που θα περιορίσουν την πρόσβαση της χώρας σε βασικές βρετανικές υπηρεσίες και θα απαγορεύσουν την εξαγωγή στη Ρωσία σχεδόν 700 αγαθών που είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταποιητική της παραγωγή.

Πηγή: politisonline.com