Ταξιδιώτες αεροπορικών πτήσεων από το εξωτερικό θα πρέπει να προσκομίζουν τεστ. Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό.

Ανεξαιρέτως όλοι όσοι έρχονται στη Γερμανία αεροπορικώς από το εξωτερικό, θα πρέπει από την Τρίτη να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορονοϊού που θα έχει γίνει εντός των τελευταίων 48 ωρών, ανακοίνωσε το πρωί στο Βερολίνο ο γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Όπως κατέστησε σαφές, “όποιος δεν θα έχει αρνητικό τεστ, δεν πρόκειται επιβιβαστεί.” Σε διαφορετική περίπτωση οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει πληρώσουν πρόστιμο. Η νέα ρύθμιση ισχύει μόνο για ταξιδιώτες αεροπορικών πτήσεων.

Αρχικά το μέτρο ήταν να τεθεί σε ισχύ σήμερα. Η εφαρμογή του αναβλήθηκε προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στις αεροπορικές εταιρίες να ανταποκριθούν.Επειδή ορισμένες χώρες δεν διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές για τεστ, οι εταιρίες θα πρέπει οι ίδιες να δημιουργήσουν αυτές τις προϋποθέσεις.

Το κόστος του τεστ θα το χρεώνονται οι ίδιοι οι ταξιδιώτες. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα πρέπει να υποβάλλονται άμεσα σε καραντίνα στη χώρα διαμονής τους, ενώ τα σχετικά έξοδα θα πρέπει να τα πληρώσουν από τη τσέπη τους.

Εξετάζεται απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό
Το μέτρο αυτό αποφάσισαν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων αρχές της εβδομάδας. Αφορμή ήταν η συζήτηση γύρω από τα ταξίδια πολλών χιλιάδων Γερμανών στην ισπανική Μαγιόρκα, όπου θα περάσουν τις γιορτές του Πάσχα. Με τον παλιό κανονισμό στη Γερμανία, δεν θα έπρεπε να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ στην επιστροφή τους, λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων στο νησί.

Στο καθιερωμένο μπρίφινγκ το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζαίμπερτ επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης εξακολουθούν να εξετάζουν την απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό. προκειμένου να μειωθούν οι ρυθμοί εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα πρέπει να απαντηθούν μια σειρά από “δύσκολα νομικά ερωτήματα”, δήλωσε.

Η κυβέρνηση γνωρίζει, πάντως, για την αβεβαιότητα που επικρατεί σε πολλούς πολίτες αν θα κάνουν κράτηση ταξιδιού τις ημέρες του Πάσχα ή όχι. Όπως διαβεβαίωσε, η απόφαση θα ληφθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγή: politisonline.com