Σε απόλυτη αρμονία με την απόφαση που έλαβε στις 7 Οκτωβρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων «έδειξε» συγκεκριμένα πρόσωπα που οδηγούνται στις φυλακές, (πλην του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, για τον οποίο δρομολογείται άλλη διαδικασία από την Ευρωβουλή), στα οποία αρνήθηκε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Η άρνηση του δικαστηρίου να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση σε συνολικά 39 (και όχι 38 όπως αρχικά μεταδόθηκε) από τους καταδικασθέντες σε καθείρξεις, αφορά τόσο 13 από τους 18 πρώην βουλευτές του κόμματος όσο και εκείνους που έχουν εμπλακεί σε σοβαρές ενέργειες που «χρεώθηκαν» στην οργάνωση όπως έκρινε το δικαστήριο από το 2008 έως την δολοφονία Φύσσα το 2013.

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η απόφαση του δικαστηρίου να θεωρήσει πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να τύχουν αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση οι περισσότεροι από τους 50 καταδικασθέντες, δηλώνει ενδεχομένως πολύ περισσότερα πράγματα όσον αφορά στην αντίληψη του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της και την επίδραση της στην ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο η πεποίθηση του δικαστηρίου θα γίνει σαφής με την δημοσίευση της απόφασης του όταν αυτή καθαρογραφεί.

38 στη φυλακή – 36 έχουν ήδη πάρει τον δρόμο για σωφρονιστικά ιδρύματα – Εν αναμονή για Γ. Λαγό, σε αναζήτηση του Χρήστου Παππά

Το δικαστήριο οδηγεί στην φυλακή τους καταδικασθέντες ως «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, τον «‘υπαρχηγό» της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστο Παππά, (ο οποίος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν προτίθεται να παρουσιαστεί, διαφεύγει και καταζητείται), στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές 13 ετών κάθειρξης και ποινές φυλάκισης 6 έως 8 μηνών και Αρτέμη Ματθαιόπουλο που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη.

Στης φυλακή επίσης και οι καταδικασθέντες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νικόλαος Κούζηλος με κάθειρξη 7 ετών και Νίκος Μίχος με 5ετή φυλάκιση.

Φυλακή επίσης αποφάσισε το δικαστήριο για 13 συγκατηγορουμένους του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια και 14ετή κάθειρξη. Πρόκειται για τους καταδικασμένους σε κάθειρξη 10 ετών Γιώργο Πατέλη (πηρυνάρχης Νίκαιας) και Ιωάννη Καζαντζόγλου. Τους καταδικασμένους σε κάθειρξη 9 ετών Ιωάννη Άγγο, Ελπιδοφόρο Καλαρύτη, Ιωάννη Κομιάνο, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γεώργιο Σταμπέλο, Αθανάσιο Τσόρβα, Νικόλαο Τσόρβα και Λέοντα Τσαλίκη. Τους καταδικασμένους σε 7ετή κάθειρξη Αριστοτέλη Χρυσαφίτη και Αναστάσιο Αναδιώτη

Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή: Ιστορική απόφαση - Κασιδιάρης ο πρώτος που παραδόθηκε

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι:

Οι δράστες -με τελεσίδικες καταδίκες- της δολοφονίας του εργάτη από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμάν, Διονύσιος Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος που καταδικάστηκαν σε 6ετή κάθειρξη.

Οι δράστες -με τελεσίδικες καταδίκες- της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Αντίπνοια που καταδικάστηκαν τώρα σε 6ετή κάθειρξη, Βασίλειος Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος

Ο δράστης επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο Θωμάς Μπαρέκας που τώρα καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη και 2μηνών φυλάκισης.

Η αστυνομικός Βενετία Πόπορη με καταδίκη 7ετούς κάθειρξης.

Ο θεωρούμενος ως στρατολόγος του Γιώργου Ρουπακιά Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών).

Ο δράστης -με καταδίκη- της φωτιάς στο μπαρ «Κουαντρό», ιδιοκτησίας πολίτη Καμερούν, Νίκος Παπαβασιλείου που καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη.

Και τέλος ο Γεώργιος Τσακανίκας που κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα και καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη

Από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής με όρους (20.000 απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) παραμένουν οι: οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης.

Τέλος εκτός φυλακής είναι και οι:  Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος,  Αναστάσιος Χίλιος, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης, Θεόδωρος Στέφας και  Θεώνη Σκαρπέλη.

Στη ΓΑΔΑ, χωριστά ο ένας από τον άλλον, τη πρώτη νύχτα των συλληφθέντων

Μετά τις αυτόβουλες παραδόσεις και τις συλλήψεις, το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, μετά από χρόνια, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στα οποία ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, αλλά και 20 ακόμη καταδικασθέντες. Οι συλληφθέντες παρέμειναν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 50 θέσεων στον 7ο όροφο ο οποίος έχει χωριστεί σε τέσσερα μέρη, αλλά και σε κρατητήρια υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

Πέρασαν επίσης το βράδυ τους υπό αυστηρή επιτήρηση, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και με τεχνητή (δηλαδή με κάμερες).

Όπως είναι άλλωστε γνωστό, κάποια από τα μέλη της ηγετικής ομάδας δεν διατηρούν πλέον καλές σχέσεις μεταξύ τους και έτσι έχουν διαχωριστεί σε ομάδες ώστε να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις.

Σήμερα θα οδηγηθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα και φωτογραφίες, στη συνέχεια στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών όπου θα παραλάβουν τα φυλακιστήρια και έπειτα στη Διεύθυνση Μεταγωγών ώστε να μεταφερθούν στις φυλακές που θα επιλέξει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Η διαδικασία για τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού

Μέχρι αργά χθες το βράδυ σχεδόν όλοι οι καταδικασθέντες είχαν εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών.

Εξαίρεση αποτελούν ο Γιάννης Λαγός, που φρόντισε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον τίθεται ζήτημα άρσης της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, και ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του διεμήνυσε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προτίθεται να παρουσιαστεί.

Για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό δρομολογείται τις αμέσως επόμενες ημέρες η διαδικασία για την ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να κριθεί το θέμα της άρσης ασυλίας του.

Το σόου της οικογένειας Μιχαλολιάκου

Πιο επεισοδιακή ήταν η παράδοση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Επεισοδιακή η παράδοση Μιχαλολιάκου: Τσαμπουκάδες σε δημοσιογράφους από τους μπράβους του - Η κόρη του έβριζε και η Ζαρούλια παραλίγο να τους πατήσει με το αυτοκίνητο! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr -

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αφού προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το σπίτι του στην Πεύκη αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι οδηγείται στη φυλακή για τις ιδέες του, αργότερα, γύρω στις 4 μετά το μεσημέρι, αποφάσισε να παραδοθεί στη ΓΑΔΑ.

Η οικογένεια του Νίκου Μιχαλολιάκου και λίγοι υποστηρικτές τους μάλιστα έστησαν ολόκληρο σχέδιο προκειμένου ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής να ξεφύγει από τους δημοσιογράφους, με την κόρη του Ουρανία να βγαίνει από την μπροστινή είσοδο της πολυκατοικίας, τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο περίμενε σε πλαϊνό δρόμο.

Λίγο αργότερα πάντως ο Νίκος Μιχαλολιάκος έφτασε στη ΓΑΔΑ, όπου και παρουσιάστηκε. Τον συνόδευε η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, (η ίδια έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή της), η οποία επιχείρησε να πατήσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, ενώ η κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου, δεν δίστασε να προχωρήσει ακόμα και σε χυδαίες χειρονομίες, ουρλιάζοντας ύβρεις εναντίον των δημοσιογράφων.

Ρουπακιάς, Παναγιώταρος, Μπαρμπαρούσης, Κούζηλος στη ΓΑΔΑ

Οι Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Κούζηλος προστέθηκαν τις απογευματινές ώρες χθες, στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι τρεις πρώην βουλευτές παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης, που πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Τέλος αργά χθες το βράδυ και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όταν εκδόθηκε το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που ήρε την κατ’ οίκον κράτηση και τη μετέτρεψε αυτόματα σε σύλληψη και φυλάκιση.

Πηγή: politisonline.com