Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα σε ουκρανικές υποδομές ενέργειας, παραμένει το 40% της περιφέρειας του Κιέβου.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέξιι Κουλέμπα δήλωσε ότι δεν έχει δει μέχρι τώρα «κρίσιμης σημασίας συνέπειες» από τις επιθέσεις που έγιναν σήμερα στην περιοχή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τους περισσότερους από τους ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς την Ουκρανία σήμερα και οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Αρκετές ουκρανικές πόλεις έχουν νέες διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση μετά τα ρωσικά πλήγματα που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, η χώρα κατέρριψε περισσότερους από 60 από τους 70 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κρίβιι Ριγκ, στην κεντρική Ουκρανία, «ένα μέρος της πόλης δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, αρκετοί λέβητες και αντλιοστάσια έχουν αποσυνδεθεί».

Στην Οδησσό «όλα τα αντλιοστάσια και οι γραμμές αποθεματικού έχασαν τον ενεργειακό τους εφοδιασμό», προκαλώντας «έλλειψη ανεφοδιασμού νερού παντού», ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης Infoksvodokanal.

Στο Μικολάιφ, επίσης στον νότο, έγιναν έκτακτες διακοπές ρεύματος λόγω των ρωσικών πληγμάτων, ανακοίνωσε στο Telegram ο Ολεκσάντρ Σιενκέβιτς, ο δήμαρχος της πόλης αυτής που είχε 470.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο.

Τέλος, «έκτακτη διακοπή ρεύματος εφαρμόζεται σε όλη την περιφέρεια Σούμι», στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον τοπικό φορέα εκμετάλλευσης Sumoblenergo

Πηγή: politisonline.com