Δριμύ ψύχος, χιονοπτώσεις,  έντονα φαινόμενα θα φέρει στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Μήδεια», ενώ ίσως δούμε χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) έχει ήδη εκδώσει ενημέρωση για τις χιονοπτώσεις που θα προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια».

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα στοιχεία του meteo.gr, οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη πλησιάζουν προς τη χώρα μας και από το Σάββατο 13/02 θα επηρεάσουν αρχικά τα βόρεια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα τμήματα.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας:

Αποτέλεσμα της καθόδου των ψυχρών αερίων μαζών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα είναι η δημιουργία της κακοκαιρίας «Μήδεια», τα κυριότερα χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι:

  • Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο 13/02 σε ολόκληρη τη χώρα.
  • Επικράτηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών έως τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
  • Συνθήκες παγετού σε μεγάλο τμήμα της χώρας και ολικού παγετού στα κεντρικά και βόρεια.
  • Πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
  • Επικράτηση θυελλωδών βοριάδων από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισημαίνει ότι η κίνηση των αέριων μαζών το διάστημα από Πέμπτη 11/02 έως και την Τετάρτη 17/02, όπως προβλέπεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού, παρουσιάζεται στο Βίντεο το οποίο ακολουθεί:
Χιόνια και στην Αθήνα;

Κακοκαιρία σήμερα και πριν την έλευση της «Μήδειας»

Η ομάδα του meteo.gr τονίζει ότι πριν την έλευση της κακοκαιρίας «Μήδεια», και συγκεκριμένα για σήμερα, Πέμπτη 11/02, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας.

Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι στα δυτικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Παράλληλα, με θυελλώδεις εντάσεις θα πνέουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο έως το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι θα φτάσουν σε ένταση έως και τα 7 μποφόρ.

Πηγή: politisonline.com