Η Dubai BC Κάνει Πανηγυρική Πρεμιέρα στην ABA League με Νίκη Επί του Ερυθρού Αστέρα

Η Dubai BC Κάνει Πανηγυρική Πρεμιέρα στην ABA League με Νίκη Επί του Ερυθρού Αστέρα

Η Dubai BC έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην ABA League, κερδίζοντας στην πρεμιέρα της με 86-84 τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η νεοσύστατη ομάδα από το Ντουμπάι κατέκτησε το πρώτο της «παράσημο» απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού στην κατάμεστη Coca-Cola Arena. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την αρχή της ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας του Γιούριτσα Γκόλεματς.

Το γήπεδο που φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες έχει χωρητικότητα 17.000 θεατών και ανήκει στην εταιρεία Meraas, μια θυγατρική της Dubai Holding, η οποία ασχολείται κυρίως με το Real Estate και τον τουρισμό. Πέρυσι, το ίδιο γήπεδο είχε φιλοξενήσει και το Adidas Next Generation της Euroleague.

Η Dubai BC διαθέτει ένα ρόστερ γεμάτο εμπειρία, με παίκτες όπως οι Κλέμεντ Πρέπε­liτς, Ντάβις Μπερτάνς, Νέιτ Μέισον, Αϊζάια Τέιλορ, Ντανίλο Άντουσιτς και Αβουντού Αμπάς. Ο προπονητής Γκόλεματς φαίνεται να έχει δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο του μπάσκετ.

Ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι η σταδιακή είσοδος στην Euroleague και η καθιέρωσή της σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο. Ο πρόεδρος της ομάδας, Σαλέμ Μπιν Ντασμάλ, έχει δηλώσει με αποφασιστικότητα ότι η Dubai BC стремится να γίνει μόνιμο μέλος του καλύτερου πρωταθλήματος στην Ευρώπη.

Η διαμόρφωση του ρόστερ έγινε με συνετό τρόπο, χωρίς υπερβολές σε οικονομικούς όρους. Μία από τις πιο ξεχωριστές μεταγραφές ήταν αυτή του Λετονού Ντάβις Μπερτάνς, με τον GM της ομάδας να αποκαλύπτει ότι το μπάτζετ δεν ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια. Υπογράμμισε ότι η άφιξη του Μπερτάνς δεν οφείλεται στα χρήματα, αλλά στο όραμα και το πρότζεκτ της ομάδας.

Η Dubai BC φαίνεται να έχει ήδη επηρεάσει τον χώρο της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης και οι αντίπαλοί της, όπως ο Ερυθρός Αστέρας, αναγνωρίζουν τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν. Πηγή: tanea.gr