Δύο χρόνια μετά το βιβλίο Becoming όπου η Michelle Obama κατέγραφε την πορεία της έως το Λευκό Οίκο, αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του πρώην Αμερικανού Πρόεδρου Βarack Obama. Η έκδοση θα έχει τίτλο A Promised Land, θα αποτελείται από 768 σελίδες (στην πρωτότυπη αγγλόφωνη εκδοχή του) και θα βγει στα βιβλιοπωλεία στις 17 Νοεμβρίου.

Για την ακρίβεια, αυτός θα είναι ο πρώτος από τους δύο τόμους όπου θα ξετυλίγεται η ζωή και η καριέρα του Barack Obama μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των New York Times, το πρώτο μέρος θα καλύπτει τα πρώτα χρόνια του στην πολιτική και την προεκλογική του καμπάνια το2008 και τα σημαντικότερα γεγονότα της εποχής, με αποκορύφωμα το θάνατο του Osama Bin Landen το 2011. Η ζήτηση για το βιβλίο εκτιμάται ότι θα είναι τόσο μεγάλη που για την πρώτη έκδοση έχει προγραμματιστεί να τυπωθούν 3 εκατομμύρια αντίτυπα.

«Κανένα συναίσθημα δεν συγκρίνεται με αυτό που νιώθεις όταν ολοκληρώνεις ένα βιβλίο και είμαι πολύ περήφανος για το συγκεκριμένο» έγραψε ο Obama σε ανάρτησή του στα social media. «Πέρασα τα τελευταία χρόνια σκεπτόμενος την Προεδρία μου και στο A Promised Land προσπάθησα να δώσω μια ειλικρινή καταγραφή της προεδρικής καμπάνιας και της θητείας μου ως Πρόεδρος.

Τα γεγονότα-κλειδιά και τους ανθρώπους που τα διαμόρφωσαν, την άποψή μου για το τι έκανα σωστά και ποια ήταν τα λάθη μου και τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις που η ομάδα μου κι εγώ έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τότε –και με τις οποίες παλεύουμε ακόμα ως έθνος.

Ελπίζω ότι εκτός από ένα ευχάριστο και ενημερωτικό ανάγνωσμα το βιβλίο θα εμπνεύσει νέους ανθρώπους σε όλη τη χώρα –και σε όλη την υφήλιο- να αναλάβουν πρωτοβουλία, να υψώσουν τη φωνή τους και να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στο να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος», καταλήγει η ανακοίνωση του πρώην Προέδρου.

Τόσο το βιβλίο αυτό όσο και το Βecoming της Michelle Obama είναι μέρος του συμβολαίου που υπέγραψε το ζευγάρι το 2017 με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Πηγή:  haprersbazaar.gr

Πηγή: politisonline.com