Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία, με τον ίδιο να τονίζει ότι καταδεικνύουν την «απόλυτη βαρβαρότητα» του πολέμου που εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Κίεβο. Αυτές οι επιθέσεις σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους, ενώ κατέστρεψαν μη στρατιωτικούς στόχους. Καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά η απόλυτη βαρβαρότητα του παράνομου πολέμου του κ. Πούτιν εναντίον του λαού της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία με εξοπλισμό αξίας 16,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχουν επιβάλει πληθώρα κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε επίσης: «Αυτές οι επιθέσεις ενισχύουν περαιτέρω τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί. Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα εξακολουθήσουμε να επιβάλλουμε οικονομικά αντίποινα στη Ρωσία για την επίθεσή της, θα καταστήσουμε υπόλογους τον Πούτιν και τη Ρωσία για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, και θα παρέχουμε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις την απαραίτητη υποστήριξη για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και την ελευθερία».

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, έκανε γνωστό πως είχει συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και τον διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα εξακολουθήσει να ενισχύει στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο στον αγώνα έναντι της Ρωσίας.

Πηγή: politisonline.com