Τα κρούσματα που θα έχουμε σήμερα θα είναι το στοιχείο που θα εξετάσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για το αν θα εισηγηθεί τελικά καθολικό lockdown στην Αττική.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική και την ανησυχία για την πίεση στα νοσοκομεία, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες, που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και επομένως καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι τα σημερινά κρούσματα όπως και των προσεχών ημερών θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις για τα νέα μέτρα.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε συγκεκριμένα, ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» σημείωσε.

Σημαντική η αύξηση κρουσμάτων στις παιδικές ηλικίες

Ερωτηθείς αν το ενδεχομένως επικείμενο lockdown θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών -δηλαδή στα παιδιά του δημοτικού, αφήνοντας έτσι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Με πολύ μεγάλη αίσθηση της ευθύνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, να δώσουμε μαζί αυτή την τελευταία μάχη» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: politisonline.com