Αύριο Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, και ώρα 16:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες ως προς το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Επισημαίνεται ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Δηλώσεις Γκ. Μαγιορκίνη για έναρξη μαθημάτων: «Θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου»

Τη 14η Σεπτεμβρίου βλέπει ως πιθανή ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι «το σημείο-κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά».

Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί και σήμερα στην επιτροπή για να αποφασιστεί με σιγουριά τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. «Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας ότι «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων και αυτό επισημάνθηκε στη σημερινή τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγή: politisonline.com