Τη βεβαιότητα ότι η εκτίναξη των κρουσμάτων θα περιοριστεί με το νέο lockdown, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στα πλαίσια του οποίου ανακοινώθηκε νέο lockdown για την Αττική, ο καθηγητής επεσήμανε πως με την έγκαιρη λήψη των μέτρων «θα αποφύγουμε να δούμε εικόνες που είδαν άλλες χώρες» που βιώνουν ήδη το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι ο μεταλλαγμένος ιός της Βρετανίας, επειδή μεταδίδεται ταχύτερα, θα μπορούσε να είναι η κυρίαρχη μορφή του κορωνοϊού μέσα στον επόμενο μήνα.

 Ο μεταλλαγμένος ιός δεν είναι πιο επικίνδυνος αλλά μεταδίδεται πιο γρήγορα

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε πως ο μεταλλαγμένος ιός δεν είναι πιο επικίνδυνος, αλλά η αυξανόμενη ταχύτητα μετάδοσης σημαίνει ότι δημιουργεί περισσότερες μολύνσεις στη μονάδα του χρόνου, κάτι που πιέζει τα πράγματα προς πάσα κατεύθυνση.

«Ο καιρός είναι σύμμαχός μας, πρακτικά αν ξεπεράσουμε το τέλος Μαρτίου ομαλά», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ανφέροντας πως με τους μαζικούς εμβολιασμούς που αναμένονται μέσα στο Μάρτιο, θα μπούμε σε μια κανονικότητα.

Δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για το lockdown

«Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για το lockdown από αυτό το οποίο έχει ανακοινωθεί σήμερα», είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Πηγή: politisonline.com