Εμπρηστική επίθεση από τέσσερα άτομα, που κρατούσαν όπλα, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε δύο νταλίκες που ήταν σταθμευμένες σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 04:00, τέσσερα άτομα, που επέβαιναν σε δύο μηχανές, πήγαν στο πρατήριο και ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλων, τον υπάλληλο. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά σε δύο νταλίκες, που ήταν σταθμευμένες στο σημείο και αμέσως μετά διέφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και εξετάζει ειδικά εάν η επίθεση αυτή συνδέεται με ανθρώπους της νύχτας.

Σαφείς ενδείξεις σύνδεσης της εμπρηστικής επίθεσης ενόπλων στο πρατήριο βενζίνης στον Ασπρόπυργο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό, το βράδυ της Τετάρτης, βλέπουν οι αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το βενζινάδικο είναι συμφερόντων της οικογένειας του δολοφονηθέντος Γιάννη Σκαφτούρου.

Στοιχείο το οποίο φαίνεται πως συνδέει άμεσα τα δύο περιστατικά, μιας και τα δύο θύματα του Κορυδαλλού, ανήκαν στο περιβάλλον Σκαφτούρου.

Πώς έγινε η επίθεση στον Ασπρόπυργο

Υπενθυμίζεται ότι στις 4.05 σήμέρα τα ξημερώματα τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δυο μηχανές έκαναν έφοδο στο πρατήριο.

Με την απειλή όπλων – πιθανόν καλασνικοφ – υποχρέωσαν τον υπάλληλο και έναν οδηγό να μπουν μέσα στο κατάστημα.

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε φορτηγά βυτία που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης του πρατηρίου. Από τη φωτιά κάηκαν 3 φορτηγά και 1 ΙΧ.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και η κατάσβεση ολοκληρώθηκε περίπου τρεις ώρες μετά την επίθεση.

Το αυτοκίνητο – γιάφκα

Υπενθυμίζεται ότι στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει τεθεί από χθες και το αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο και, κατά πληροφορίες, είχε κλαπεί στις 19 Ιανουαρίου από τη Νίκαια.

Ασπρόπυργος: «Βλέπουν» σύνδεση του εμπρησμού με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό-3
Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο
Ειδικότερα, εντός του οχήματος βρέθηκαν 2 αυτόματα τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια των 9 χιλιοστών, φυσίγγια, 2 αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και 1 χειροβομβίδα. Υπάρχει, επίσης, η πληροφορία ότι εντός του οχήματος βρέθηκαν δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Στο περιθώριο των ερευνών επισπεύσθηκε η διαδικασία ανάλυσης των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο οπλισμός να συνδέεται με την ενέδρα θανάτου στον Κορυδαλλό, όπου χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ.

Πηγή: politisonline.com