Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ότι ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκε κατά 98, στους 5.072, τον υψηλότερο αριθμό φέτος.

Επισημαίνεται ότι η τελευταία φορά που η Γαλλία είχε περισσότερους από 5.000 ασθενείς Covid-19 στις ΜΕΘ ήταν στις 23 Απριλίου του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, όταν και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κορυφώθηκε στους 7.148, στις 8 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο, το υψηλό ανήλθε σε 4.919. Όμως, την ώρα που στο πρώτο lockdown ο αριθμός των ανθρώπων στις ΜΕΘ μειώθηκε σε χαμηλό 367 στα μέσα Αυγούστου, οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν άδειασαν ποτέ μετά το δεύτερο lockdown, με τον αριθμό των νοσηλευομένων να μειώνεται μονάχα για λίγο κάτω των 2.600 στις αρχές Ιανουαρίου.

Ολιβιέ Βεράν: Δεν θα αφήσουμε τους γιατρούς σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να επιλέγουν μεταξύ ασθενών

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, ανέφερε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου το εξής: «Δεν θα αφήσουμε τους γιατρούς σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να επιλέγουν μεταξύ ασθενών» για να προσφέρουν τη φροντίδα τους, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, οι επόμενες 24-48 ώρες θα αποτελέσουν «κλειδί» για την αξιολόγηση του αντίκτυπου των νέων μέτρων καραντίνας, που ελήφθησαν πριν από 10 ημέρες με στόχο την ανάσχεση της διασποράς των πολύ μεταδοτικών στελεχών, και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα, εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Σήμερα, επίσης, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 30.602, στα 4,58 εκατομμύρια, μια αύξηση 6,3% σε μία εβδομάδα, η υψηλότερη σε εβδομαδιαία βάση από τα τέλη Νοεμβρίου, Παράλληλα, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 381 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό να ανέρχεται σε 95.337.

Πηγή: politisonline.com