Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 10 Απριλίου, άφησε την τελευταία του πνοή, ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος είχε δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και προσφάτως είχε τιμηθεί γι’ αυτό ως ευεργέτης, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Ιάκωβος Τσούνης τις τελευταίες ημέρες, νοσηλευόταν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πέθανε ο Ιάκωβος Τσούνης – Ο εφοπλιστής που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις - eretikos.gr

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Σε ηλικία 15 μόλις ετών πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.

Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.

Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

Δώρισε πρόσφατα όλη την περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/04/apoviose-o-iakovos-tsounis-o-efoplistis-pou-dorise-tin-periousia-tou-stis-enoples-dynameis-video.jpg

Ο Ιάκωβος Τσούνης ήταν 97 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται ο ΣΚΑΪ την κηδεία του Ιάκωβου Τσούνη, που προγραμματίζεται σε λίγες ημέρες από σήμερα, θα αναλάβει το ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: politisonline.com