Με κινήσεις προσποίησης παίζει σταθερά το «διπλό παιχνίδι» της, η Τουρκία, με τον υπουργό Άμυνα της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, να δείχνει τακτικά επακριβώς τις προθέσεις της Άγκυρας, καθιστώντας «κενό γράμμα» τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ περί «θετικών μηνυμάτων» από την Άγκυρα.

Η Ελλάδα είναι που… προκαλεί

Μιλώντας στην εφημερίδα «Aksam», ο Ακάρ έκανε λόγο για προκλήσεις της Ελλάδας επειδή δεν… αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά. «Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά!», διαμήνυσε ευθαρσώς ο Χουλουσί Ακάρ.

Η Ελλάδα… εκφοβίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Παράλληλα, ο «στρατηγός» σε κοινή συνέντευξή του σε Hurriyet και Aksam, δήλωσε πως «η Αθήνα εκφοβίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση» πως «θα επιτεθούν οι Τούρκοι», ενώ σχετικά με τους S-400 είπε ότι θα εφαρμόσουν το «Μοντέλο Κρήτης» (σ.σ. αναφέρεται στη μεταφορά και φύλαξη στην Κρήτη του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 που είχε προμηθευτεί η Κύπρος το 1998 αλλά δεν εγκατέστησε ποτέ στο νησί) και υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων 20 ετών.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως… Μωάμεθ ο Πορθητής

Και όλα αυτά, με τον Ερντογάν να μην κρύβει σε καμία περίπτωση τις προθέσεις του και να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, ο οποίος κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη το 1453. «Απέναντι μου βλέπω τον Πορθητή, o οποίος έλεγε πως στα σχέδια μας δεν φτάνουν ούτε με τα όνειρα τους. Δηλαδή, σήμερα, στη Μαύρη Θάλασσα βρήκαμε αέριο. Το πετύχαμε αυτό με το Φατίχ, θα το πετύχουμε και με το Κανουνί. Οι εργασίες των γεωτρήσεων μας συνεχίζονται»,  είπε ξεκάθαρα ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: politisonline.com