Νέες εξελίξεις για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, αναμένονται σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται κι άλλα εντάλματα σύλληψης.

Οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: Συμμορία, Ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση, Πορνογραφία.

Οι ανήλικοι που συμμετείχαν στα ειδεχθή περιστατικά έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους αρνούνται όμως της κατηγορίες του βιασμού καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζουν ήταν όλα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού: «Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε».

Επίσης ότι: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και ότι τα εν λόγω περιστατικά ξεπέρασαν τα όρια του αστείου».

Ο έκτος έφηβος που φέρεται να συμμετείχε στα περιστατικά βιασμού του 15χρονου συμμαθητή τους βρίσκεται εκτός φυλακής υπό περιοριστικούς όρους καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Ο προφυλακισμένος μαθητής που τράβηξε τα επίμαχα βίντεο υποστήριξε πως δεν είχε καμία φυσική συμμετοχή στους ομαδικούς βιασμούς. Φέρεται να υποστήριξε πως: «Όταν ξεκίνησε το αστείο εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή! Στην αρχή απλώς κοιτούσα ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους καθώς οι ίδιοι μου το ζήτησαν και σε κανέναν άλλο».

Σήμερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ,  αναμένεται να απολογηθεί ακόμη ένας έφηβος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ενώ υπάρχει και ένας όγδοος κατηγορούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Εξετάζεται ακόμη ο ρόλος και τεσσάρων κοριτσιών γύρω στα 15 έτη.

Πηγή: politisonline.com