Περίπου 45 λεπτά πριν παρέλθει ο χρόνος, φτιάχνουμε την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Τη ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάει να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, ώστε να μην μείνει μέσα στη ζεστή κατσαρόλα, και την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε σπάζοντας στη μέση τα 4 μπισκότα, που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Με τα επιπλέον 50 γρ. κουβερτούρας φτιάχνουμε φλοίδες, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι ή το εργαλείο για το τρίψιμο της παρμεζάνας. Πασπαλίζουμε την τάρτα.

Πηγή: gastronomos.gr

Πηγή: politisonline.com