Στο Ηράκλειο έχουν εντοπιστεί και τα οκτώ κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν στην Κρήτη, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, από τους οκτώ ασθενείς με παραλλαγμένο στέλεχος του ιού, οι τρεις ανήκουν σε μια οικογένεια, οι δύο σε μια δεύτερη οικογένεια και οι υπόλοιποι τρεις είναι μεμονωμένα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 32 κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού στη χώρα μας, ενώ στα εργαστήρια βρίσκονται ακόμα 15 θετικά δείγματα που θεωρούνται ύποπτα για μεταλλάξεις.

Η βρετανική μετάλλαξη έχει ήδη «ταξιδέψει» σε 70 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με έξαρση στην Αθήνα, (στην Αττική άλλωστε συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας) και την Κρήτη, ενώ 3 κρούσματα εντοπίστηκαν και στην βόρεια Ελλάδα.

Νοσηλεύονται σε απλή κλινική Covid

Οι πέντε ασθενείς είναι γυναίκες και οι τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι έξι είναι ηλικιωμένοι και οι δύο γυναίκες είναι μικρότερης ηλικίας. Δύο από τους οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται σε απλή κλινική Covid.

Συνολικά, στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται 39 άνθρωποι και μόνο οι τρεις εξ’ αυτών έχουν εισαχθεί για την νοσηλεία τους, στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πώς κόλλησαν τη βρετανική μετάλλαξη στην Κρήτη

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Ηράκλειο Κρήτης διαπιστώθηκε θετικό στο νέο στέλεχος του κορωνοϊού και μίλησε στο zarpanews.gr για την δυσάρεστη εμπειρία του.

Η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού, όπως αναφέρει ο πατέρας στο zarpanews, επέστρεψε από το Ντουμπάι, όπου είχε ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους και συνάντησε τους γονείς της αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε τρία τεστ κορωνοϊού.

Το ταξίδι στο Ντουμπάι και τα έντονα συμπτώματα

«Το παιδί μας είχε κάνει τρία τεστ στο Ντουμπάι, δεν υπήρχε υποψία ανησυχίας», τόνισαν οι δύο ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονται στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.

«Είναι 15 μέρες τώρα που σμίξαμε με την κόρη μας, η οποία βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα και σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε χάλια, η κατάσταση μας είναι τραγική», ανέφεραν οι γονείς.

Οι δύο ηλικιωμένοι παρουσιάζουν ακόμα πολύ έντονα συμπτώματα και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πότε θα πάρουν εξιτήριο.

Πηγή: politisonline.com