Απειλές τόσο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και εναντίον του Εμμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε νέο παραλήρημά του στην Άγκυρα την Κυριακή, με αφορμή τους εορτασμούς της 98ης επετείου της “Ημέρας της Νίκης” σε βάρος των ελληνικών δυνάμεων στη Μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922.

Ο Ερντογάν τους χαρακτήρισε «μη ικανούς κυβερνώντες», ενώ παράλληλα εξέφρασε ειρωνικά την απορία, εάν οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία.

«Προκαλούμε! Αυτοί που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πληρώσει λόγω των μη ικανών κυβερνώντων τους;», αναφώνησε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και κατόπιν τόνισε, ότι: «στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

Μάλιστα στο βιβλίο των επισκεπτών του μαυσωλείου του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο νωρίτερα είχε γράψει ότι: «η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών, που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες», σημείωσε υπογράφοντας.

Πηγή: politisonline.com