Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν δύο πολιτικοί μηχανικοί στη Θεσσαλονίκη που κατηγορούνταν για απάτη-μαμούθ με αναπτυξιακά προγράμματα.

Οι δύο 64χρονοι μηχανικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ με θύματα επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους υπόσχονταν την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα, απολογήθηκαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Αυτός που προφυλακίστηκε -και κατά πληροφορίες έχει καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες που τέλεσε στο παρελθόν- φέρεται να απολογήθηκε ότι εισέπραξε κάποια χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους πελάτες-θύματα για να «τρέξει» τις διαδικασίες που συνδέονταν με την ένταξη στα προγράμματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για νόμιμες αμοιβές και ότι οι διαδικασίες έγκρισης των επιδοτούμενων προγραμμάτων καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα προηγούμενα χρόνια.

Θεσσαλονίκη: Ο κατηγορούμενος που αφέθηκε ελεύθερος κατηγόρησε τον προφυλακιστέο ότι έπεσε θύμα του

Από την άλλη, ο έτερος κατηγορούμενος (τοπογράφος) αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τα θύματα, ούτε εισέπραξε χρήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υποστήριξε ότι και ίδιος έπεσε θύμα τού συγκατηγορούμενού του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ανάμεσα στα 13 θύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία βρίσκονται ιδιοκτήτες καταστημάτων (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), ενώ η φερόμενη δράση τους φτάνει έως το 2013.

Για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 48χρονου συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται.

Πηγή: politisonline.com