Ισχυρό κύμα αντιδράσεων προκλήθηκε μετά την κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, το πρωί της Τρίτης, ο οποίος έσκυψε με σεβασμό στο ράσο ιερέα, τον οποίο είχαν μόλις απεγκλωβίσει από το χωριό Οξυά στην Καρδίτσα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος έδωσε τη δική του απάντηση μέσω σχετικής ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σημειώνεται δε ότι πολλοί επέκριναν τον υφυπουργό καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε στείλει αυστηρό μήνυμα στον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος είχε κοινωνήσει χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας. Συγκεκριμένα είχε τονίσει ότι «Οι υπουργοί πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα».

Λόγω των έντονων αυτών αντιδράσεων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μέσω σχετικής ανάρτησης του στο Facebook, έσπευσε να απαντήσει σε όσους τον κατέκριναν, λέγοντας πως δεν φίλησε αλλά απλώς έκλινε στο ράσο του παπά, ο οποίος μόλις είχε απεγκλωβιστεί από το χωριό Οξυά, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία «Ιανός».

Το σχετικό στιγμιότυπο στο οποίο διακρίνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έσκυψε προς το ράσο του ιερέα

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά στο Facebook:

Τους τελευταίους 7 μήνες η Πολιτική Προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που διασώσαμε και που έσπευσε να μας ευχαριστήσει και μας συγχαίρει αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει τη μάσκα μου για να πιω νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:
Μάσκες, αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!

Πηγή: politisonline.com