Δημιουργική Νέα Προσέγγιση στο Ντιμπέιτ των Υποψηφίων Προϊόν Πολιτικού Πολιτισμού

Δημιουργική Νέα Προσέγγιση στο Ντιμπέιτ των Υποψηφίων Προϊόν Πολιτικού Πολιτισμού

Τα επιτελεία των έξι υποψηφίων έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τη σημερινή τηλεμαχία, που θα ξεκινήσει στις 21:00. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, τόνισε την καινοτομία του ντιμπέιτ, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες δε θα περιοριστούν σε ξύλινους μονολόγους, αλλά θα υπάρξει διάδραση και συνεχής διάλογος. Υπογράμμισε επίσης την επιθυμία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να θέσει νέα πρότυπα στον πολιτικό διάλογο.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εντός του κόμματος, ο Γλαβίνας σημείωσε ότι εξελίσσεται ομαλά σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες και με ότι συμβαίνει σε άλλα κόμματα. “Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός και πολιτική ευπρέπεια”, δήλωσε, σημειώνοντας πως, αν και πλησιάζουμε προς τις εκλογές και οι αντιπαραθέσεις είναι αναμενόμενες, η γενική εικόνα της διαδικασίας είναι θετική, κάτι που αναγνωρίζεται από δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη.

Ο Γλαβίνας προχώρησε και στην τοποθέτησή του σχετικά με την πρόσφατη ερώτηση των 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα κόκκινα δάνεια. Ανέφερε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα επισημάνει την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση που προκαλεί η κατάσταση αυτή στους πολίτες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ των κόκκινων δανείων, μόλις 2 δισεκατομμύρια έχουν ρυθμιστεί.

Τέλος, αναφερόμενος στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γλαβίνας υπογράμμισε την ανάγκη για ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των πολιτών. “Η πλειοψηφία των πολιτών έχει στραφεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της καθημερινότητας”, κατέληξε.

Πηγή: tanea.gr