Ο Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, δήλωσε ότι οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τις 19 Απριλίου, διευκρινίζοντας ότι η είσοδος των Σέρβων στην Ελλάδα θα μπορεί να γίνει αεροπορικώς ή οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία.

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα έχει εκδοθεί από επίσημη σερβική αρχή ή αρνητικό PCR τεστ όχι παλαιότερο των 72 ωρών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, 24 ώρες από το ταξίδι στην Ελλάδα, διευκρίνισε.

Ατελείωτες ουρές στα σύνορα στον Προμαχώνα | Ελλάδα Ειδήσεις

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 29 Μαρτίου ανήγγειλε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα, κατ εξαίρεση, για τους πολίτες της Σερβίας πριν από το Πάσχα, δεδομένου ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Σερβίας έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ανοίγουν αύριο οι πύλες της χώρας: Σε πλήρη ετοιμότητα τα αεροδρόμια Αθήνας- Θεσσαλονίκης

Ο κ. Θεοχάρης εξήγησε τότε ότι το άνοιγμα των συνόρων για τους Σέρβους θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων πριν την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν.Πηγή: politisonline.com