Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι δεδομένη και είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δεύτερα 5 Απριλίου, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί από καιρό. Με αποστολή δηλαδή SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032 και με χρονικό περιορισμό τριών ωρών, (ίσως & δύο), για τις αγορές των πολιτών.

Αυτό ακριβώς και εξετάζεται σήμερα Τετάρτη τελευταία ημέρα ενός νεκρού για την αγορά Μαρτίου. από την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Όπως τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 δεν επιλέγεται η μέθοδος της παράδοσης εκτός, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού».

Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι στο τραπέζι της επιτροπής η οποία θα κληθεί να την εγκρίνει. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η 3ωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε επίσης πως το ΥΠΑΝΕ έχει εισηγηθεί μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μην μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς, αλλά στην επιτροπή υπάρχουν επιφυλάξεις επ’ αυτού.

Αύριο Πέμπτη, ή μεθαύριο Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης στον πολύπαθο κλάδο της εστίασης

Σε ό,τι άφορα την εστίαση, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή για να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης.

Ούτως η άλλως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το γκαζόν. Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε δε, πως  θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν αύριο η μεθαύριο Παρασκευή.

Ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε δε, πως είναι δύσκολη και μάλλον απίθανη μία απόφαση να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί να μετακινηθούν προς τα χωριά, τα εξοχικά και τους τόπους καταγωγής τους, τη στιγμή που δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και ο υπόλοιπος κόσμος.

Πηγή: politisonline.com