Ανοιχτά μπορούν να είναι, προαιρετικά, σήμερα, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο, με τους επιχειρηματίες να ελπίζουν να συνεχιστεί και σήμερα, η αυξημένη επισκεψιμότητα στα καταστήματά τους.

Τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά σήμερα έως τις 8 το βράδυ και όσον αφορά  τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Επισημαίνεται πάντως ότι χθες παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού στους κεντρικούς δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για το κατά πόσο η επαναλειτουργία της αγοράς θα γίνει τελικά «ανώδυνα» επιτρέποντας και το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων ή θα οδηγήσει σε νέους περιορισμούς αν αποτυπωθεί αρνητικός αντίκτυπος στην επιδημιολογική εικόνα.

Ανοικτά τα μαγαζιά και την επόμενη Κυριακή

Σημειώνεται ότι χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Πηγή: politisonline.com