Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου,  η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου,  με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις Δ. Μιχαηλίδου

«Λάβαμε την απόφαση να λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου και κανονικά ως προς το ωράριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά, με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χάρη στα μέτρα που λαμβάνουμε, μεριμνούμε για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών, ενώ διασφαλίζουμε τη διατήρηση του επαγγελματικού και καθημερινού προγράμματος των οικογενειών».

Τι ανέφερε ο υφ. Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος

Παράλληλα  ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, επεσήμανε ότι: «Σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τους Δήμους και εκτιμώντας συνεχώς τα δεδομένα, θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια».

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αν και αναμένεται να εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από τον ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκε πως αυτοί θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των παρακάτω μέτρων και οδηγιών:

– Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
– Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
– Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
– Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Πηγή: politisonline.com