Έκτακτη σύσκεψη με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., συγκάλεσε στην ΓΑΔΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού των εντάσεων που εκτυλίσσονται καθημερινά στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας καταδικασμένου της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζητά την μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, οι επισκέψεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη  στη ΓΑΔΑ είναι πολύ συχνές και πολλές φορές αιφνιδιαστικές, προκειμένου να ελέγχει αυτοπροσώπως τη λειτουργά των υπηρεσιών.

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση επιθέσεων κυρίως σε αστυνομικούς στόχους, μετά την πρόσφατη καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής, όπου υπέστησαν ζημιές δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, αλλά και σε περιπολικό στου Ζωγράφου, όπου οι δράστες επιχείρησαν να το κάψουν με τους αστυνομικούς μέσα, οι οποίοι κατάφεραν να απομακρυνθούν σώοι.

Για το τελευταίο περιστατικό υπήρξε δε, πριν από λίγο σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 και ανάληψη ευθύνης με κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου αναφέρεται ότι οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι για να επιτεθούν στο περιπολικό, με αφορμή την 53η ημέρα απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα που σημειώνεται ότι «δράσεις σαν και αυτή μπορούν να γίνουν σε διάσπαρτα σημεία της πόλης, αντιστρέφοντας το αίσθημα του φόβου που μας έχει επιβληθεί. Οι βάρδιες των μπάτσων να γίνουν ο εφιάλτης τους».

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για Κουφοντίνα: Εκτάκτως στην ΓΑΔΑ ο Χρυσοχοΐδης

Σύσταση για ψυχραιμία: Μην δημιουργηθούν χειρότερες καταστάσεις

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι αυστηρές εντολές που έχουν δοθεί προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και το προσωπικό -και τις οποίες επανέλαβε σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης- είναι να επιδείξουν μεγάλη ψυχραιμία για να μη δημιουργηθούν χειρότερες καταστάσεις.

Παράλληλα, όμως, έχει σταλεί διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προς τις αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως τα αστυνομικά τμήματα να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επιθέσεων και κυρίως την προστασία των αστυνομικών, ενώ έχει καταρτιστεί σχέδιο για την επιτήρηση χώρων και την αποτροπή τυχόν επιθέσεων.

Έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ υπό τον Χρυσοχοΐδη για Κουφοντίνα - «Συναγερμός» μετά τις επιθέσεις κατά

Με ασπίδες, κράνη και δακρυγόνα εφοδιάζονται τα τμήματα

Στο πλαίσιο αυτό εφοδιάζονται τα τμήματα με υλικά αυτοπροστασίας, όπως ασπίδες και κράνη, αλλά και δακρυγόνα, ενώ έχουν αυξηθεί τα μέτρα επιτήρησης και οι περιπολίες γύρω από αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας, και κάποια περιφερειακά όπου έχουν σημειωθεί επιθέσεις και στο παρελθόν, τόσο από τη δύναμη των ίδιων των υπηρεσιών, κυρίως όμως από ομάδες ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, περιπολικά της ‘Αμεσης Δράσης και της Ασφάλειας.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές οι δυνάμεις που μεταβαίνουν σε περιστατικά στον δρόμο να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή.

Παραπλανητική καταγγελία για μπλόκα και έλεγχους από… αναρχικούς

Σήμερα το πρωί υπήρξε μάλιστα καταγγελία στην ‘Άμεση Δράση σύμφωνα με την οποία άτομα σταματούσαν αυτοκίνητα στην οδό Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου και ζητούσαν ταυτότητες από τους επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβησαν εντός τριών λεπτών δυνάμεις της ΔΙΑΣ, αλλά δεν διαπίστωσαν το παραμικρό, γι’ αυτό θεωρείται πολύ πιθανόν η καταγγελία να ήταν τελικά παραπλανητική.

Πηγή: politisonline.com