Αναζωπύρωση παρουσιάζει η πανδημία στην Ιταλία, καθώς τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες καταγράφηκαν στη χώρα 20.884 κρούσματα κορωνοϊού και 347 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 358.884 διαγνωστικά τεστ, το 5,8% των οποίων ήταν θετικό. Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα έχασαν την ζωή τους συνολικά 98.635 άνθρωποι.Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην πόλη Μπρέσια και στην Λομβαρδία, όπου σήμερα οι μολύνσεις έφτασαν τις 1.325.

Ο Γκουίντο Μπερτολάζο, σύμβουλός του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας και πρώην επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε σήμερα ότι, κατά την άποψή του, σύντομα όλη η Ιταλία πρόκειται να μετατραπεί σε μια μεγάλη «κόκκινη ζώνη», με αύξηση των απαγορεύσεων και περιορισμών, λόγω της όλο και μεγαλύτερης μετάδοσης των παραλλαγών της covid 19.

Επισημαίνεται ότι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 84 περισσότεροι ασθενείς και 193 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Σύμφωνα με τον Τύπο, από σειρά συναντήσεων των ιταλικών φαρμακοβιομηχανιών με την κυβέρνηση Ντράγκι, προέκυψε ότι από το τέλος του καλοκαιριού στη χώρα θα μπορούσε να ξεκινήσει η παραγωγή μέρους των εμβολίων που έχουν ήδη λάβει την απαιτούμενη άδεια από τις ευρωπαϊκές αρχές.Πηγή: politisonline.com